Monday, January 28, 2013

budak kecik ni pandai

Assalamualaikum..
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Rindu pulak dekat budak kecik dua orang ni.Batrisya dengan Sofea.Dua-dua budak comel ni anak saudara Mr.Bakal Imam. Ayu rapat sangat dengan budak dua orang ni. Kesian Batrisya.Kecik-kecik dah hilang kasih sayang seorang ayah. Ayah dia meninggal tahun lepas. Rasa baru semalam jumpa Abang Ayie.Orangnya ramah.Banyak cakap.Tapi Allah lebih sayangkan dia. Arwah meninggal lepas bangun tidur waktu subuh. Pikir balik bila-bila masa Allah boleh tarik nyawa kita.Tidak akan lewat sesaat atau cepat sesaat.Sudah cukupkah amalan kita?

Dahla.Taknak sedih-sedih.Yang pergi biarkan pergi.Tapi aku masih kesian dengan kak Yanti. Terpaksa bersusah-payah jaga anak yang masih kecil.Paling sulung xsilap darjah 4.Batrisya yang paling bongsu.Darjah 1.Dia sorang perempuan.Kesian dia.Dahla manja.Ingat lagi lepas arwah meninggal kak Yanti pergi tukar tayar kereta sebab nak balik KL dah.Si Batrisya ni nangis tak henti2 nak mama dia.Sampai demam.Lepas tu boleh cerita kat Ayu yang dia dah tak ada kawan.Tak ada abah.Ada mama jer.Nangis aku masa tu.

Sofea pulak umur 5 tahun.Tapi dah pandai sangat. Tulisan cantik.Mewarna pon cantik.Comel jer.Dahla manja. Paling penting dengar cakap kalau kita tegur dia elok-elok.Even diorang ada maid masing-masing tapi aku masih solute sebab diorang xadalah manja sangat. Tak mengharapkan sangat kat bibik.Mungkin abang Ijam(abang Mr.Bakal Imam) tegas sikit dengan anak-anak.Adik Sofea pulak Kaira. So cute..Ngada-ngada.Jalan terkedek-kedek.Tapi suka berebut dengan kakak dia kalau nak main game kat Tab. Nasibla si Sofea suka mengalah dengan adik.Even aku tak ada anak sedara sendiri lagi ada diorang pon dah cukup. Siap cakap kalau Ayu kahwin dengan Paksu xleh panggil Kak Ayu dah.Kene panggil Maksu.Pandai yer budak sekarang:P


-Kaira & Sofea-

-Batrisya-


 hehehe..baik tak cikgu ayu..bagi A+++..Tiga bintang siap..Love u all..





SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

Tuesday, January 22, 2013

Pahang vs Terengganu

Assalamualaikum

Tak nak bnyak cakap.Tapi senyum puas malam ni. Boleh tidur dengan lena.Alhamdulillah.Kemenangan buat Pahang.Semoga perlawanan lepas ni jugak akan dipermudahkan.Pikir-pikir balik sejak bila Mas Ayu pandai tengok bola.Suka tengok bola.YE!bila berjumpa dengan bakal imam.Mula-mula tak suka.Then 1st tyme tengok Man.Utd lawan.Apelah sangat tengok bola masa tu.Secara suka-suka.Bukanla dikategori sebagai peminat fanatik. Lepas tu tengok pulak Harimau Malaya beraksi dalam macam-macam game.Masa tu dah jatuh cinta tengok bola. Dan sekarang lagi excited lebih kalau Pahang lawan dalam Liga Malaysia ni.Anak Pahang la katakan koi ni. Pahang+Kelantan.Sebab tu masa Pahang lawan TV1,Kelantan lawan Channel Arena kalau iklan cepat-cepat tukar.Tamak nak tengok dua-dua.Rindunya nak tengok bola kat rumah Jengka.Ada ayah and adik. Bising sangat.Tengok kat sini sapelah ada.Adalah bakal imam.Tu pon tak habis-habis dok sokong negeri Johor dia.hehehe.:P

PAHANG -TERENGGANU 0



P/s: masa tengok bola kat kedai makan tadi ayah
kol semata-mata tanya tengok bola tak???
Pahang tengah lawan ni.Apekah?????????
Rindunya kat rumah.Masing2 gila tengok bola:(

SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

Wednesday, January 2, 2013

The proposal

Bismillahirrahmanirrahim 
Assalamualaikum..:)

Dah lama kan Mas Ayu xjengah belog.Dah bersawang dah agaknya.Pejam celik pejam celik dah masuk tahun baru.2013.Dan juga berumur 23.Dan hari ini juga bertarikh 020113.Kebetulankah!Cepatnya masa berlalu.Terasa diri semakin tua padahal kalau ikutkan perangai tak pernahnya matang. Dan tak tahu bila akan matang.Masih boleh menangis rindukan ma. Masih tak lalu makan bila lama tak balik Jengka. Tapi Mas Ayu dah tak boleh macam ni dah. Insha Allah!kan dah janji 2013 pembuka tirai segala kehidupan. Kehidupan yang setiap hawa impikan. Permudahkan Ya Allah.Amin.




P/S:THANX AWAK! <3



SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

::jom tengok iklan menarik:)::