Wednesday, November 20, 2013

B2B 2: MY MAJLIS PERTUNANGAN(14 April 2013)

Assalamualaikum. Selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W.

Pagi ni pagi yang agak produktif. Awal sikit punch card. Dan sempat masak untuk bawak bekal ke cubic station. Biasala.Kene berjimat- cermat untuk kawen kan.:-) So before start buat keje bolehlah meng'hupdate' blog yang dah bersawang ni.

Sedar xsedar lagi 25 hari jer lagi for my big day. Tak sampai sebulan jer pon lagi. Ya Allah. Semoga dipermudahkan. Semua ni datang tiba- tiba. Serius tak rancang pon. Sebabnya masa tunang hari tu perjanjian ikat 2 tahun. Tiba -tiba mak en.tunang tanya nikah bulan 12 boleh tak ayu?? Sebab musababnya tak nak encik tunang posting cikgu jauh2 nun di Sabah atau Sarawak. Sayang lettew anak kesayangan die:P

Lepas jer mak dia tanya terus tanya parents masa balik cuti raya haji. Dah kenapa tiba- tiba ayah bagi pulak anak perempuan sorang dia ni kawen awal. Ingat tak bagi. Takpela. Redha jela. Mungkin jodoh dah sampai. Tapi serius masih tak boleh terima kenyataan. Banyak kejutan betul dalam hidup aku ni. Sambung master. Beli kereta. Kawen. Semuanya tak disangka-sangka. Semua tiba- tiba. Takut sebab nikmat yang Allah bagi ni pon ujian sebenarnya. T_T.So kesimpulan bulan 12 nikah,bulan 3 belah en.tunang and bulan 6 resepsi belah saya. Mesti pelik kan. Bukan ape. Nak buat resepsi sekali ngn abang. Jimat kos. Hehehe. Biarla orang nak kata pengantin dah basi pon. Yang penting yang wajib dah lepas.

Dah melalut kan. Sebenarnya nak tunjuk gambar tunang. Bukan ape. Senang anak cucu nak tengok nanti. Eh! ni gamba nenek tunang dengan atok ke???. Stylo la. Barula sweet gitu. hehehe.. Bukan ape. Masa tunang hari tu takdenye nak tempah OP ke ape. Membazir. So gambarnya pon tak banyak. Silap saya.Ade ke kamera bagi pengapit sebelah pegang. Habis bila nak tangkap gambarnya. Sengets. Menyesal.

 *Me with hasanah  (classmate masa sekolah rendah)

*Me with Amani (anak abg en.tunang)


*The other primary school's classmate

*The DIY dais and hantaran

* The delicious cake

* Me the sunburn girl.

Bila tengok gambar balik serius cakap dalam hati. Gelapnya kulit. Masa tunang ni saya baru je habis buat kerja luar. Memang sunburn habis kulit. tapi nak buat macam mana. Paksa rela jela bertunang dengan hati yang gumbira.hahaha. Takpe2. Kecantikan luaran tak penting. Yang penting dalaman. Ye dak. All the preps done by me except makan2 la. Tu semua ma dan ayah yang uruskan. Believe me my majlis pertunangan nampak macam meriah. Dah macam kenduri disebabkan saya ada keluarga yang sangat besar. Just imagine my cousins ade 64. Anak kepada sepupu ada 62 tak silap. Tu pon rasanya bertambah sebab tahun ni ada yang beranak. Yang pregnant pon ada. From 64 cousins baru 25 orang yang kawen. Believe me. HAHAHA. Gelak jahat. Tu baru sedare dekat. Habis yang jauh2. Cousin belah ayah lagi. Yang saya mention tadi belah mak je kot.

FYI, majlis pertunangan ni serius murah je saya berhabis. Tak sampai 2000. Dalam 1600 termasuk  cincin kot. Tu pon semua boleh pakai balik. Start from the baju, veil, bungan tangan, dais, hantaran for both side, goodies, makeup semua saya yang buat sendiri. Jimat kan. Lepas ni nak kongsi macam mana my preparations masa tunang dulu and ape yang saya DIY. Dan boleh kongsi my DIY untuk nikah pulak.



SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

7 comments:

Suhaira Abu Bakar said...

Haiiii.. congrates.. mabruk. mabruk..

Izyan Masri said...

WAHH NIKAH BULAN 12 ? BESTNYA DAH NAK KAWEN UMUR MUDA PULAK TU :D

Izyan Masri said...

GOODLUCK UNTUK LIFE BARU NNTI !

ayuyusoff said...

suhaira:thanks awak:-)

ayuyusoff said...

izyan: Thanks izyan. Doakan untuk awak jugak :P

Nur Yana said...

i miss you dear! and happy for you. congratulations on ur engagement and marriage nnt. =)

ayuyusoff said...

AS: As..mas pon rindu kat as jugak sayang...t masa resepsi as datang taw...:)

::jom tengok iklan menarik:)::