Friday, July 26, 2013

Down:(

Assalamualaikum and selamat pagi...
Salam nuzul Al-Quran kepada semua umat Islam.

Alhamdulillah masih diberikan nyawa oleh Allah untuk menjadi hamba yang sentiasa bersyukur.26 Julai aku masih di UTHM.Kawan-kawan yang lain happy bercuti sakan kat rumah.Kita terpaksa stay kat UTHM for early preparation untuk sambung belajar.Cuti raya pon dapat seminggu je.Tak elok mengeluh kan. Ni kan untuk masa depan kau jugak Mas Ayu.Just accept it and be calm. Kata nak jadi engineer to be yang berjaya.

Tajuk master lebih kurang macam FYP but tukar kepada bridge pulak. Kalau FYP research kepada bangunan sekolah but now pada jambatan. Seriously I have no idea about this. Dalam scope research ni sahaja dah merangkumi banyak benda. I need to learn new things. Yang memang tak belajar pon dalam bidang civil engineering. Earthquake engineering.Bridge engineering.Dynamics and Seismic Design.Geological engineering.SAP2000 software.But its a challenge.Nak xnak kau kene terima. Kadang-kadang sampai aku terfikir betul ke keputusan aku sambung master ni. And why must kita mesti dapat benda yang kita xsuka???STRUCTURE!! not my choice. Sebab subjek structure, 2 semester result aku jatuh. *sigh*.Oh Allah! Aku  mengeluh lagi. But aku tersedar.

Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui. (Surah. Al Baqarah:216)

Ya Allah. Syukur atas nikmatMu. Ujian ini kan tanda kasih sayangMu. Tapi kenapa aku sebagai hamba selalu terlupa. Allah uji seseorang itu bersesuaian dengan kesanggupannya.So start sekarang kene semangat. Nak belajar rajin-rajin tolong mak ayah.Cukuplah dorang hidup susah.Semoga Allah menyayangi ibu bapaku sebagaimana mereka menyayangiku sewaktu kecil.Aamiiiin.




SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

No comments:

::jom tengok iklan menarik:)::