Wednesday, November 14, 2012

checklist

assalamualaikum...
Hari ni memang cipta rekod berkampung dekat bilik supervisor dari 9 a.m to 7 p.m. But still the proposal untuk PSM 1 masih banyak yang nak kene diperbaiki.But alhamdulillah dah ade hint and flow methodology.Dah siap secara rough chapter 1 till 3.Cuma nak touch up ayat english bagi power sikit. Ada sapa2 leh bantu checkkan ayat?? Need help sesangat.hehehehe.

The final tajuk "Pushover analysis of RC frame low-rise building using SAP2000".Dulu mati-mati taknak ambik PSM structure. Tapi ni dah rezeki kan sebab lecturer provide tajuk untuk bantu PhD die. Tumpang tuah. Lagipun setiap fieldwork yang dibuat akan dibayar RM4/sejam.Sape nak bayar.Keje McD pon baru RM3.5 sejam. Guidelines untuk PSM pon En.Fahmy bnyak tolong. Sape tak suka ada SV yang dah belanja makan team PSM sampai 5 kali. Ye dak?? tak campur dengan dia sediakan makanan if ade discussion kat meeting room rumah die. Rezeki jangan ditolak. Tajuk tough pon leh rasa lege sikit sebab ada SV macam ni kan.


♥♥♥



HERE THE CHECKLIST NAK KENE BUAT: (azam tahun baru nak siapkan semua keje before due)
PSM 1
  • Touch up chapter 1,2 and 3 (50%)
  • methodology (20%)
  • summary for each jounal papers selected
  • gantt chart
  • print Eurocode 8
  • godek2 software SAP2000

FOUNDATION
  • study balik how to design foundation
  • tengok dalam buku tyme LI the examples
  • relate dengan borelog from SI report,load dari drawing and mayerhof formula
  • PROJECT-design type foundation and ground improvement

STEEL DESIGN
  • remind amin untuk copy proposal lawatan ke masjid besi for pejabat pendaftar
  • mntak  sign dekan fakulti atau ketua pejabat pendaftar untuk apply cenderehati dari PRO
  • study balik trusses and purlins last week (BLURRRRR)
  • lawatan steel ke masjid besi- 22 nov



♥♥♥

ENGINEERING SOFTWARE
  • esteem project-submit 23 nov
  • staad pro-submit 7 dis

CONSTRUCTION
  • PROJECT- microsoft project
  • cari contoh BQ (bill of quantities)
  • print latest notes



♥♥♥

INTEGRATED DESIGN PROJECT
  • progress for infrastructure (50%)
  • earthwork section (50%)
  • water reticulation (check contoh dari previous project)
  • sewerage treatment plant ( check contoh dari previous project)

SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

No comments:

::jom tengok iklan menarik:)::