Wednesday, September 5, 2012

revorians gathering

assalamualaikum sahabat2 sekalian..
selawat ke atas nabi Muhammad s.a.w
dah beberapa hari pulang dari perak but now baru nak update cerita sepanjang disana.terlalu banyak cerita yang nak dikongsi sampai xtau nak start dari mana..:)Alhamdulillah..perkahwinan mashi berjaya mengumpul majoriti revorians..walaupon agak sedih sebab ade beberapa sahabat yang tak dapat hadir atas alasan masing2...tapi enjoy sangat2 disana....

hari jumaat tengahari sampai rumah salina kecik..hampir tak percaya sebab budak kecik ni semakin kecik..last jumpa masa pipi dia masih seperti pau..hehe..so cute...masa tu aku saing dengan azimah..lama sungguh xjumpa dia..Alhamdulillah...tenang hati melihat sahabat yang lama xjumpa ni..banyak perubahan pada dia..insyaAllah..aku pon akan follow sama..moga Allah menetapkan hati ini dalam istiqamah...dlm pukul 1 jugak syazana the diva datang..dengan celotehnya..seronok pulak aku rasa..sepanjang ke manjung kitorang just berbual kosong..tetiba terkeluar pasal gangnam style..tah pape..hahaha...masing2 penat and xsabar2 dah nak sampai umah mashi..agak jauh jugak perjalanan ke manjung dari lebuhraya utara-selatan ni...hampir 4 jam setengah baru kami smpai ke manjung..sesampai kami di manjung,rupanya pengantin baru nak ke masjid..Alhamdulillah..ingatkan xsempat tgok mashi nikah..sbb katanya nak nikah lepas asar..dalam pukul 5.40 jugak kami smpai..

so, kitorang ramai2 dalam 6 bijik kete ke masjid tok majlis nikah..1st tyme tengok orang nikah smpai berlima dengan tok kadi yg sama...seronoknya..rase meriah..xdela rase takut sangat sbb tengok sebelah ade geng..hehehe..tapi kalau aku kan, aku rasa macam nak nikah kat rumah je kot..hehhee..:)lagi berdebar rasanya..yela..org rmai2 tengok kita..hoho..

after nikah kitorang bergerak minum2 kat rumah mashi..dalam maghrib jugak baru dapat kunci ke homestay kak lela..bayangkan kami gugurl yang smpai 26 orang ni berkampung dalam rumah yg sama...sangat meriah kot..aku rasa benda ni syaqirah dah potpet dlam blog die..baca sini juga..Qirah isa..nmpak sangat aku malas type panjang2 kan...and the most important thing pagi esoknya kitorang ke telok batik..mula2 xnak naik bot tu..tapi pikir balik bila lagi nak naik bot kan..bila lagi nak ke teluk batik..so naikla..baru rm4..hehhee..dlam tengahari balik siap2 nak ke umah mashi..sbb aku n husna terpaksa bidan terjun jadi mak andam...xpasal2..nasib muka mashi xde maslaah n aku make up nipis jela..aku pon kalo kawen nak make up cmtu je..malas tebal2..watpe...dah xnampak muka asli...nasib mashi ade barang make up sendiri..nk harapkan barang aku mmg xbnyak sangat..eyeshadow pon xde..hoho..hope mashi sukala kan..

even at first die macam xkonfiden dgn eye wing yg aku wat tu..but just nak bg nmpak mate besar je..heheh..mate mashi kan chinese type...dah siap barulah nmpak cm mate besar sikit..see..mashi..u must trust me..hehehe..all sponsored..ingt sng ke nak sponsore make up..hahaha..kidding jer..apela sngat make up tu nak dibandingkan dengan senyuman kawan as a bride..aku salute die sbb till petang die still boleh tersenyum..Alhamdulillah..die sngat happy with this wedding..hope me too coming soon.:)...petang tu xsempat nak bual lame dah kene gerak ke kl..malam baru smpai..penat sangat rasa...layan jela gambar yg xseberapa nie...credit to Awin..


gamba lain akan dihupdate kemudian..hhehe:P

SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

No comments:

::jom tengok iklan menarik:)::