Friday, December 30, 2011

Weekly Samsung Galaxy Y Giveaway for the best ringtone and wallpaper

Weekly Samsung Galaxy Y Giveaway for the best ringtone and wallpaper: Start creating a cool ringtone and wallpaper, just the way you like it. The best one of the week will win a Samsung Galaxy Y, enter now!
SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

Saturday, December 24, 2011

will be mine soon..InsyaAllah

salam..
xbanyak benda nak cakap harini.sumpah bosan buat keje sepantas mungkin dengan harapan dapat balik kampung esok dengan tenang.so balik sini tak payah nak serabutkan kepala dengan assignmnet diwaktu study sumpah.sumpah aku benci kalo study week aku diganggu dengan macam2 keje.so xde ape pon aku nak tulis.cuma nak bagitau makhluk Tuhan yang comel ni akan jadi milik aku xlame lagi.habis jer final cepat2 nak curi benda ni.hehehehe,actually beli dari salah seorang senior aku.COMEL KAN SI CHIKU nie.ni name yang senior aku bagi.tapi kalo aku dah beli aku nak letak name lain yang glamer sikitla.RARA KE.BEDAH KE.TEMAH KE.hahahahah.:)sumpah excited gila nak bele benda alah ni.1st time kot.sape2 yang pernah bela rabbit silalah bagi tunjuk ajar k kat sayer..thanx:)kbai.



SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

Saturday, December 17, 2011

Highway-project,assignment
Economy- Assignment,group report
Contract and estimating-project,presentation,quiz
Geotechnic-Test 2,Quiz
Statistic-Quiz
Design-Project

EVERYTHING NEED TO BE SUBMITTED THIS WEEK!!!
sigh!!!!!!!!!!!!
parah..pengsanla minggu ni..:(
tiap2 minggu pengsan..
tak habis-habis..
Ya Allah!bagilah aku kekuatan..

SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

Tuesday, December 13, 2011

maybelline baby lip balm yang best

Assalamualaikum dan selamat pagi

pagi-pagi ni memang xde mood lansung nak wat asemen.mood malas menghantui di pagi selasa ni.lepas minum vico segelas cepat2 naik bilik konon-konon nak abiskan lipat baju yang sebakul tu.apa punya anak darala.hehe.sekurangnya aku masih ada perasaan rajin tu.walau selalu terbantut bila menghadap laptop.hihihihi.

korang dah try belum pakai maybelline baby lip balm ni.sumpah best kot.aku berani jamin memang best.yela.bibir aku yang selalu menggelupas bak delima merekah ni lepas je pakai kulit2 kering tu terus jatuh dengan sndiri.pergh!!ayat xboleh blah.kira boleh buang kulit2 kering kat bibir dengan kadar yang segerala.bibir rase seksi n mungil jer bak angelina jolie kot.hahhaa.marila beli beramai2.aku dah macam pomot iklan maybelline je kan.tapi mane taw maybelline nak wat aku jadi model bibir dorang.model bibir bukan sedare kepada justin biebir taw...no..no..no..


SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

berat turun 3kg...Alhamdulillah..moga misi tercapai...

Assalamualaikum..

dear blog tersayang.siyes arini aku tak ada mood lansung nak ke kelas setelah ma,pakcik,maksu dan makteh berkampung kat rumah sewe malam tadi.walaupun berhimpit-himpit tapi kami semua memang tak kisah.sedari kecik hidup keluarga aku memang sempoi.kitorang memang dah bese susah and tido berhimpit-himpit.miss u mom...:)

owh..tu bukan point yang aku nak cakap.tadi balik kelas direct pegi bayar duit moto n singgah farmasi jap.housemate aku sakit perutla pulak.then kat dalam farmasi tu ade penimbang.ape lagi.pegi menimbangkan dirila.then..wallahhhhhuuuu...3 kg turun dari XX kg.memang xsangkela kan.memang time aku diet minggu lepas turun 2 kg.tapi minggu ni aku melantak jer.dah kelaut pon diet tu.stress gamoknyer.patutla semalam mase makan mak aku cakap aku macam makin kurus.tambah pulak time nak dating ngn encik sayang sabtu lepas aku pasan yang baju lame aku dah padan n longgar.Alhamdulillah.

xpyah nak diet sangat k.yang penting kesihatan kene jage.bagi aku produk 2 sume xpenting.sebab korang sendiri tahu ape yang diet yang terbaik tok diri korang.kalo korang paham maksud sebenar diet tu korang akan paham cmne nak kurangkan berat badan tanpa produk mahal2.sebab aku dah mmg praktikkan dah.n its work!!!!

SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

Sunday, December 4, 2011

Hidup xselalunya indah...masih adakah kebahagiaan buat aku?

Assalamualaikum..
dengan nama Allah yang Maha Pemurah dan Maha Penyayang

Setelah berkurun-kurun aku tak buat entry..
sekadar menjadi stalker blog orang lain..
tapi hari ini aku rasa macam ada yang tak kene..
macam ada yang tak tenang...
dan aku tak tahu nak luahkan dekat sapa..
hati rasa sayu dan macam dihiris-hiris..
aku tak tahu kenapa..
sering saja aku merasakan hidup aku xsebaik orang lain..
xsebahagia orang lain..
buat aku hilang rasa syukur atas nikmat Allah yang berlipat ganda diberi kepada aku saban hari..
apa lagi yang aku mahukan dalam hidup...
aku mempunyai kedua ibu bapa yag masih sayangkan aku...
aku masih ade adik beradik yang masih sayangkan aku..
teringat pulak adik cakap nak masukkan duit dekat aku..
gaji pertama katakan...
aku rasa macam loser pulak..
sem ni memang aku papa kedana sangat sebab duit terpaksa guna untuk hal lain..
tapi aku masih bersyukur sebab aku masih boleh makan..
itupun berbekalkan 200 sebulan yang mak aku bagi...
itulah duit makan..walaupun hanya roti..
itulah duit minyak moto..
itula duit nak beli colgate yang dah habis..
aku sepatutnya bersyukur..
ada yang lagi susah daripada aku...
aku masih mampu tersenyum...
walaupon aku xsekayer orang lain..
xboleh beli apa yang aku nak..
aku masih boleh teruskan hidup aku tanpa menyusahkan orang lain..
tiba2 aku rasa loser lagi..
kenapa aku xboleh jadi seperti orang lain yang sekali belajar terus melekap kat otak..
sedangkan aku terpaksa baca beribu kali tapi masih susah nak ingat...
ini bukan zaman UPSR yang kau boleh dapat 5a..
bukan zaman PMR yang kau boleh dapat 8a...
betollah kate orang...
hidup ni ibarat roda..
kadang2 kat atas..
kadang2 kat bawah..
aku hanya berdoa aku boleh kekalkan pencapaian aku sekarang..
walaupun hanya sederhana..
aku bersyukur..sedangkan ramai lagi yang mengimpikan kejayaan dalam hidup dorang..
tapi masih belum berjaya walaupon sudah berusaha keras..
aku masih juga terasa loser..
sedangkan orang lain ada insan yang boleh ceritakan masalah..
aku xnafikan aku ada dia..
tapi manakan sama hati seorang perempuan dengan lelaki..
aku jadi sedih bila kawan yang aku sayang jauh dengan aku...
hanya bercerita di telefon atau intenet...
aku mahukan seorang yang boleh aku pinjam bahunya bila aku menangis...
tapi aku bersyukur...
aku masih ada si dia yang boleh bwak aku naik kereta tanpa tujuan sehingga aku berhenti menangis ketika
aku dilanda masalah...dan dia sudi mendengar..
si dia yang ada untuk hulurkan bantuan semasa sahabatku jauh...
ingatlah...
lagi sayang Allah dekat kita lagi bnyak dugaan yang kita dapat..
Setiap yang berlaku ada hikmahnya...
Ya Allah..berikanlah aku ketenangan..

SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

::jom tengok iklan menarik:)::