Wednesday, March 23, 2011

best ke kawen awal???

salam readers..
setelah sekian lame aku dok biar blog nie bersawang..
tiba2 rini aku cakap sal kawen lak..
gila kan..
padahal xsedar diri ari jumaat nie ade test engine math 4...
xpe..ilek r der..kecohla...
aku 2 3 kucing berlari menjak nie asyik dok pikir sal kawen jer...
mungkin ker sebab angin gatal merenyam datang..
xjugak sebab aku mandi guna lifebouy wa cakap lu...diyakini xde kuman bebeh..
nak kate virus jangkitan paru-paru pon masih bukan sebab
 umah aku dikelilingi tumbuhan malar hijau nan pesona..
padahal rumput panjang entah bile tuan rumah nak potong....
dah sah aku berjangkit nie..
berjangkit angin gatal nak kawen awal..
mane taknyer cousin aku baru kawen ari sabtu lepas..
inai kat jari aku pon xilang ag nie...
muda dari aku kot..umo 19..
sape xjeles...wa xkawen2 lu da kawen...
xleh jadi nie....lu da langkah bendul..
wa mahu hantaran dua puluh dirham emas...
ade beran????
arghh..ngarot..
pastu dalam bas on the way balik uni beramah mesra ngn akak sebelah..
akak 2 sangat cute..muka mcam kanak2 riang jer lagi...
tanyer die nak dari mane nak ke mane..
"balik umah jumpa suami dik"
fuyoohh...
mate aku terbeliak..
wat2 xpaham...
aku tanyer die akak umo bape???
die cakap 23 n husband die 27..
dorang nikah dulu baru sanding sbb akak 2 ngah belajar lagi..
arghhh..
jeles aku melanda lagi..
mahu kawen juga..
gedik,ngade,gatal kan aku..

bukan ape..
sebab2 patot kawen awal:

1)sunnah nabi...
2)elakkan maksiat,zina,dose kering kontang sume...
3)dapat cari pahala banyak
4)hidup ase tenang..otak ase suci..belajar pon senang...
5)dapat semayang jemaah ngn husband..
6)ade teman hidup susah senang...
7)ade pembimbing...

yang penting dapat menjadi seorang isteri yang solehah..
aminnnn...

salam....




SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

Saturday, March 19, 2011

xsabar nk kawen.....

salam....
Rini cousin aku kahwin..
Tadi nikah..
Esok sanding....
Aku lak yang ase berdebar..haha..
Ase xsabar lak nak kawen..
Kla..t update lain..susah nak type kat enpon..
Bye..adioss......
SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

Sunday, March 13, 2011

rindunyer....

rindu nak hupdate blog..
bile tah nak start hupdate..
asyik bz je manjang..
mmm..
:(

SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

Saturday, March 5, 2011

aku sumpah...

salam semua...
moga hepi2 slalu..
arghhh..
tyme aku ngah menaip entry ni sumpah aku ngantok gile...
mata dah macam kura-kura xcukup vitamin
setelah berfoya-foya dan berjimba kat BP tadi..
papepon edisi membiak lemak2 kat McD tadi akhirnya berjaya..
balik2 ngantok..
nasib xterus tido..
kalo x memang lemak 2 membiak dengan pantas skali..
sampai umah jer aku ngadap laptop..
padahal bukan buat ape pon on9..
pastu nampak kat boomark perkataan "dashboard"
baru aku ingat..
upanya aku ade blog..
hahaha..
sumpah wei aku bz..
xsempat nak update blog..
keje banyak..
sampai nak dating pon kene curi2 mase..
siyes aku rindu nak berblog balik..
apakan daya..
gua xmampu..
guan insan yang lemah..
sebab gua lagi suka tido dari pandang laptop yang menyakitkan mate..
tipu...
gua suka blogging..
tapi sumpah xde mase..
kalo ade orang keje updatekan blog orang bagus gak kan..
owhh..
2 sangat mustahil..
kalo die update blog aku sape nak update blog die kan..
xkan pak cik tempe umah jiran sebelah jambatan...
mestilah x..
kla..
jari da lenguh..
mate da ngantok..
chow dulu..
salam...




SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

::jom tengok iklan menarik:)::