Monday, February 21, 2011

tips elakkan kulit berminyak dan kering..

salam semua...
arini aku nak review sal satu produk nie..
memang berkesan dan dijamin..
mula2 aku xpenah cuba produk nie..
but mase dah pindah umah sewe ade akak yang sewe
sekali ngn kitorang kenalkan produk ni kat aku..
patotla aku tengok kulit die bersih semacam jer..
die hujung minggu jer mesti pakai benda alah nie..
jeng2x..
korang mesti nak taw kan ape name produk 2...
aku pakai pon sumpah ase best giler..
b4 ni kulit aku jadi kering sampai menggelupas..
kalo pakai bedak kompem nampak menggelupas..
pas da pakai mmg kulit ase licin dan lembut...
ni hah produk die...
-
-
-
-
-
-
-
-
-

*bedak kulit rambai...
die macam kunyit..
tapi kasar macam beras kene blend..

cara pakai:
letak dalam bekas...
bubuh air..
dan sapukan pada muka..
seluruh badan pon boleh termasuk bawah lengan....
boleh hilangkan sekali daki2 kat badan korang tu..
bagi kering pastu baru bilas..

korang boleh dapatkan kat kedai2 jamu..
aku pon xpasti nak beli kat mane sebab akak ni beli kat kelantan...
dalam plastik besar lak 2..
selamat mencuba..
aku just nak kongsi2 jer..

perempuan xleh lari dari kecantikan

SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

Saturday, February 19, 2011

tag from cik gojes...

thanx cik gojes bagi tag..
even sangat2 busy but try gak wat kan...


instruction : once you are tagged, answer the question honestLy. No Lying or cheating ok ? yela..mane ade tipu..xbaik..
starting time : 10.09 pm
name : cik mas ayu
brother(s) : 2 abang sorang adik....saye sorang gurl keh!!
eye coLour : dark brown *bajet mat salleh..haha
shoe size : 4 setengah or 5 *xpadan ngn badan..haha
hair : sibuk je nak taw..ade rambutla 
piercing : subang sudey!!
height : 158 cm *pendeknyerr
what are you wearing right now : suar polka dot..baju tshirt 
where do u Live :semua penah dok..
favourite number : 1 and 7
favourite drink : orange juice
favourite month : july and march
favourite breakfast :lempeng cik jah...opkos my mum's cook


HAVE YOU EVER


broken a bone : xtawla pulak...
been in a poLice car : kete polis mainan adela...
faLLen for a friend : xpenah..
faLLen for a guy / girL for a short time : xjugak..take time
swam in the ocean : mestila penah...
broken someone's heart : no komen....
cried when someone's died : penahla...
sat by the phone aLL night waiting for someone caLL : tunggu hencik sayang kol..hehe
saved e-maiL : banyakla...
been cheated : penah ker????errrrrrr..


WHAT


your room Look a Like : bawu mop siang tadi..
what is right beside you : timbunan baju nak lipat...
what is the Last thing you ate : ayampercik beli kat pasar malam..


WHO


the Last person you teLL : cik sayang....
who was the Last person you danced with :sekolah menengahla..tarian hape tah..xingat..ngn dak2 schoolmates la..
who Last made you smiLe : hencik sayang


FINAL QUESTION


what are you Listening right now : sunyi sepi...
what did you do today : belajar memandu...dating..
are you the oLdest :paling muda...yeha...
indoors or outdoors : outdoors opkos..


TODAY DID YOU


taLk to someone you Like :yep..hencik sayang..
sing : yes...
taLk to an ex :nak buat ape?????????
miss someone : yes..my mom...
eat : wajib !


LAST PERSON YOU TALKED WHO


you taLked on the phone to : housemate ..kak awin..
made u cry : xder...
you went to the maLL with : hencik sayang..housemates...
who cheered you up : mereka2 yang sayang saye..

have a crush on someone : hencik sayang..
what books are you reading right now : hydraulic..boring..
best feeLing in the worLd : dapat makan char kuew teaw paling sedap...
future kids name : danish...
do you sLeep with stuffed animaL :xla..apekejadah..
what's under your bed : pakai tilam jer..
favourite sport : basketball..hockey...bola sepak..
favourite pLace : tasik y
do you have a job : student
what time is it now : 10.27

with however Long it took you to compLete this,
post as "my 14 minutes survey" and tag 15 peopLe...

*malas nak tag orang..
cian dorang nak jawab..
hehehe..
sape nak jawab jawabla..
xde paksaan k..
bye2..:)

SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

Friday, February 18, 2011

aku pon nak banner cantik..

salam semua..
skang bawu siap mendobi..
penat tol..
arini sesi membasuh shawls...
aku ase da macam nak jual shawls lak..
hahaha.
kelas rini kol 3..
so bolehla nak ngemas2..
ari sabtu sesi menyiapkan assignment n ari ahad rehat..
boleh dating kan hencik sayang lame2..
hoorey...
eh..nape ase xde kene mngene ngn tajuk entry aku nie..
ade2..
sebenarnyer aku nak sangat banner yang cantik..
mmgla aku taw ayeem ayam wat rm10 jer..
tapi bagi aku rm10 sangat bermakna..
kene berjimat cermat tok mase depan..
apekah???
hehe..
xpela..
biala banner xlawa yang penting blog lawa..
chow..

*jual2 shawls..
murah2..


SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

Thursday, February 10, 2011

i adore them....

salam semue..
eventhough esok malam ade test math IV..
aku masih ade mase nak type entry..
sebab aku bosan sangat ngadap number nie..
kalo ade orang leh studykan tok aku ok gak kan..
ade x alat or cip yang leh install dalam kepala hotak aku nie..
kalo ade best gak 2..
xpayah aku nak study susah payah kan..
btw...
setiap orang mesti ade impian..
or idaman..
or cita2..
or kemahuan...
dalam hidup aku banyak benda yang aku inginkan..
tapi mungkin ade yang da tercapai..
but masih banyak yang belum tercapai lagi....
sampai aku jadi letih nak tunggu...
bilela it gonna b happened...
aku sangat inginkan DEKAN..
but still sipi2...
susah tol nak capai dekan..
hidup aku mesti camtu..
1 markah lagila nak dapat A..
SPM aku target dapat ..... A tapi dapat ...... A..
Muet aku lagi 1 markah nk dapat band ......
semunyer sipi2..
mungkin belum sampai mase..
tapi perasaan aku sangat teruk..
selalu merasakan diri malang..
Ya Allah..terasa diri nie kerdil sangat..
aku selalu merasa rendah diri...
camne nak buang perasaan nie..
aku sangat inginkan KECANTIKAN..
baik luar mahu dalam..
aku slalu merasakan diri aku xcantik..
xkene itu ini..
tapi patutnyer aku bersyukur...
Tuhan jadikan aku cukup sempurna..fizikal dan mental..
hingga boleh melanggka ke universiti..
aku selau merasakan diri aku menyusahkan orang lain..
terlalu berhati dalam menjaga hati orang walopon hati terluka...
aku sangat inginkan KEKAYAAN..
tapi aku taw kaya xkan bawa kita ke mane2..
tapi aku masih jeles kat orang yang kaya...
pandai..
cantik..
tapi aku taw dalam kelebihan ade kekurangan..
bila da kaya aku lupe diri..
kejar glamour...
dedah sane sini...
Oh Tuhan..
jauhkan diri aku yang jahil nie dari kejahatan..
bila aku pikir balik aku suke diri aku...
sebab selagi kita xsuke kat diri kita sendiri..
orang lain xkan suke kat kita...

pengajarannya:BERSYUKURLA DENGAN APA YANG ADA...

aku syukur ade parents,pemily yang sayang aku..
hencik boyfie yang tersayang..
kawan2 kat sekeliling aku...
cume aku je yang kadang2 lupe sekali kita sayang orang..
10 orang sayang kite..
tol x???


SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

Tuesday, February 8, 2011

hidup aku makin complicated..

salam readers..
pekabo sume..
hope hidup korang epi2 jela yek..
xmo sedih2..
tension2..
tapi tipula kalo xpenah ase tension..
ase down..
ase sedih seumur hidup kan...
hidup aku skang da makin complicated..
subject makin susah...
keje makin banyak..
yang penting penat ngn badan same naik..
2 yang masalah..
aku da kehilangan berat badan lama aku..
walopon masih ideal aku xsuke badan aku yang skang..
camne nak kurus balik nie..
nafsu makan sejak balik dari kampung bercambah2..
any idea???
hahaha..
aku pon xtaw..
sampai search kat intenet camne nak kurus..
tapi macam takut lak ngn orang yang kurus sangat..
nampak cam orang sakit lak..
masalahnya aku syukur ngn diri aku sekarang..
tapi system kat dalam perut yang xberapa nak berfungsi ngan btol..
hahaha..alasan...
orang kata makin tua makin banyak masalah yang kita akan tempuhi..
memang aku tengah tempuhi..
dengan masalah transport ke kelas..
hope hajat nak berkereta tercapai..
hihi..
doakan aku k..mak aku da bagi lesen...
tapi tunggu tuan besar yang bagi lesen..
masalah perasaan pon same..
nape aku sekarang sangat sensitif dalam semua hal..
help me pliz..
dulu sangat berhati waja..
sekarang touching lebey..
mahu jadi ceria seperti dulu..
haha...
bakor je perasaan tu..
chow...:)

aku masih 20..chewah..


SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

Monday, February 7, 2011

geram...

bile intenet nak ade..
waaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
geram!!!!!!!!!!

SUKE ANGKAT IBU JARI!! ^______^

::jom tengok iklan menarik:)::